Annons

Välkommen till Fotbollsbiljetterna.se - din guide till matchbiljetter

Spela på fotboll

Att spela på fotboll är en populär spelform inom odds och betting. Här i Sverige har vi gott om spel som har gamla anor, så som Stryktipset och Måltipset. Men numera, inte minst tack vare internet och alla dess spelsajter, så kan man spela på det mesta när det gäller fotboll, alla möjliga ligor och matcher. Dessutom kan man också spela på rugby och amerikansk fotboll. Det går att spela på fotboll både hos spelombuden på stan och på nätet. Det största utbudet av olika sorters sportspel finns dock på nätet.

Fotboll hos Svenska Spel
I Sverige erbjuds spel på fotboll traditionellt av Svenska Spel. De erbjuder de välkända spelformerna Stryktipset, Måltipset, Topptipset, Oddset och Europatipset. Stryktipset har funnits sedan 1934. Där ska man försöka förutsäga utgången på 13 olika fotbollsmatcher som spelas i England och i Sverige. Man tippar antingen 1, X eller 2. Etta innebär hemmaseger, kryss oavgjort och tvåa är bortaseger. Man måste ha minst tio rätt för att vinna. Europatipset är likadant som Stryktipset, men det innehåller istället tretton matcher från ligorna ute i Europa, framförallt italienska, spanska, engelska och svenska ligor. I Måltipset ska man försöka förutsäga vilka åtta fotbollsmatcher som kommer att bli mest målrika av totalt trettio olika matcher. Det krävs minst fem rätt för att vinna. Topptipset är ett komplement till Stryktipset och Europatipset. Det handlar om att man ska försöka tippa det vinnande laget i de åtta första matcherna i Stryktipset eller Europatipset och för att vinna måste man ha rätt på samtliga åtta matcher. Oddset är till för den verkligt fotbollsintresserade och i Oddset finns massor av olika spelformer man kan spela på.

Fotboll på nätet
Numera kan man spela på fotboll på de flesta bettingsajter på nätet och alla har sina egna spelformer. Det som är intressant på nätet är att man kan spela på nästan allt möjligt, inte bara på vilket lag som ska vinna en viss match utan också på hur många mål som görs, vilken spelare som gör flest mål eller passningar, vem som gör det första målet i en match, hur resultatet blir vid halvtid och så vidare i all oändlighet. Dessutom kan man kombinera med livebetting, vilket innebär att man satsar under tiden som matchen pågår, vilket tillför en extra dimension till spelandet.