Annons

Välkommen till Fotbollsbiljetterna.se - din guide till matchbiljetter

Biljetter till Allsvenskan - Svenska ligan

Med Stockholm som huvudstad och de ynka nio miljonerna invånarna är Sverige ett litet fotbollsland jämfört med Spanien, England och Italien. Den största serien som kallas för Allsvenskan är inte den kändaste i världen men däremot har serien förberett de numera världsberömda spelarna Zlatan, Henrik Larsson och Kim Källström för de stora internationella fotbollslagen. Allsvenskan grundades år 1924 där GAIS stod som segrare i det första svenska serieslutspelet för högsta division. Ett par av de lag som spelar i Allsvenskan är: AIK, GAIS och Kalmar FF.

Sveriges nationalarena för fotboll ligger i Solna och heter RåsundaStadion. Här får det plats upp emot 36 300 fotbollsfan samtidigt. Den första matchen som spelades i stadion ägde rum år 1937 och vanns då av hemmalaget AIK.

I den kustnära staden Göteborg med den omtalade gågatan avenyn, ligger Gamla Ullevi. Arenan nyinvigdes i november 2009 och här spelar GAIS, IFK Göteborg och Örgryte IS sina hemmamatcher. Gamla Ullevi rymmer runt 19 000 besökare.

Biljetter säljs utanför arenorna i speciella biljettkassor från att de har släppts och oftast finns det biljetter lediga ända fram till ett par dagar innan matchen spelas. Väljer du att köpa biljetten i kassorna utanför så får du alltid det ordinarie priset men om du väljer att köpa den via någon biljettsajt som inte är klubbens eller www.ticnet.se så kan du få betala alldeles för mycket.

www.ticnet.se Det här är det officiella ombudet som säljer biljetter till fotbollsmatcherna i allsvenskan. Du väljer ”sport” och klickar på ”fotbollsallsvenskan” därefter visas de kommande fängslande matcherna. Biljetterna kan du hämta ut hos ATG ombud men kan också fås genom e-mail eller hemskickade med posten.

Ett annat sätt att komma åt eller få information om hur man får tag i biljetter till svenska seriens toppmatcher är att vända sig till respektive lags hemsida.

Ett par exempel är:
www.gais.se/Fotboll/gais.nsf//Biljetter Här ser du vilka de kommande matcherna är och kan boka biljetterna online.

www.kalmarff.se/content/biljetter På denna sajt är det inte möjligt att boka biljetter men däremot finns det flera förslag på hur du lyckats komma åt dom på andra sätt.

www.ticket2.com Ibland kan du på den här översiktliga sidan hitta biljetter till de allsvenska matcherna. Möjligheten att sälja en redan köpt biljett finns också. Priserna kan vara något högre än ordinarie men å andra sidan så får du i alla fall en chans att se dina tippade vinnare spela.

Matcherna i Allsvenskan är ju långtifrån lika populära som de övriga ligorna i världen. Men bara för det ska man inte ta för givet att biljetten är spikad om den inte är bokad några dagar innan avspark. Men skulle du vara sent ute så finns det i alla fall oftast några få biljetter kvar på matchdagen.