Annons

Välkommen till Fotbollsbiljetterna.se - din guide till matchbiljetter

Biljetter till Serie A matcher - Italienska ligan

I det fotbollstokiga Italien är Serie A den högsta ligan. Den startades åren 1929/1930. Från början var dom arton lag som fajtades om ligatiteln men sedan år 2004/2005 har det ökat till tjugo lag som nu spelar om beviset för att de är rådande mästare, Lo Scudetto.

Ett par av de lag som spelar i serie A är: AC Milan, Roma, Inter Lazio och Juventus.

I den välbefolkade huvudstaden Rom spelas flera SerieA-matcher och då i arenan med namnet Stadio Olimpico Roma.

Ett annat vackert ställe i Italien där det spelas mycket fotboll är Milano. Den mest populära arenan, där både Milan och Inter spelar sina hemmamatcher, heter San Siro stadion.

För att få tag på biljetter när man är på plats i Italien ska man hålla utkik efter butiker märkta med ”Lottomatica”. Men det finns också biljetter till försäljning i anslutning till arenan. Med tanke på att matcherna i Serie A är populära så tar biljetterna slut fort kan det vara bra att förboka sin biljett. Det kan du förslagsvis göra genom någon av sajterna:

www.listicket.it På den här italienska sidan väljer du i vänstermenyn vilket lag du vill se spela och vart den spelas någonstans. Därefter visas tillgängliga matcher och det är en fördel om du kan ett par ord Italienska.

www.ticket2.com Om du inte är någon höjdare på italienska eller kanske bara vill ha ett annat alternativ där du både kan köpa och sälja biljetter så är den här svenska sajten en annan variant. Du väljer enkelt det lag du vill se och kommer efter ett par klick fram till de tillgängliga biljetterna.

www.boxoffice.se Här finns det biljetter till salu så fort de släpps. Om du vill vara säker på att hitta riktigt bra biljetter till ditt favoritlag så kan du registrera dig på hemsidan skickas ett mail ut när de kommit ut till försäljning.

www.svenskafans.com/italien Den här sidan drivs av Inters svenska supporterklubb som kallar sig Nerazzurri Svedesi. Biljetter till matcher, tabeller och annan kul läsning om lagen i Serie A finns det gott om.

Det är både smidigt och enkelt att förboka biljetter till Italienska Serie-A matcherna via någon hemsida. Fast med tanke på att efterfrågan är så hög kan det ibland leda till överpriser på sajterna. För att undvika att betala för mycket rekommenderas det att köpa dom på plats precis utanför arenorna. Nackdelen är då att man inte kan vara helt säker på att få tag på just den biljetten man är ute efter.