Annons

Välkommen till Fotbollsbiljetterna.se - din guide till matchbiljetter

Köpa fotbollsbiljetter till EM

Nu är det bara ett par månader kvar tills fotbollsfesten i Frankrike sparkar igång. Vi bjuds på 51 fantastiska fotbollsmatcher under de 31 dagar som EM-turneringen pågår. EM-2016 visas på TV4 och SVT, men visst är det så mycket mer spännande att se matcherna live på de franska arenorna?

Hur får man tag på de attraktiva biljetterna till EM i Frankrike? Finns det fortfarande en chans att köpa sittplats och få se Zlatan chippa in bollen Adidas Beau Jeu rakt in i krysset mot Italien igen? Eller är det i stället smartare att satsa på att vinna din EM-biljett i en tävling?

Officiella biljettförsäljningen är över

Från och med den 14 december och till och med den 18 januari hade du möjligheten att köpa EM-biljetter på UEFAs officiella hemsida. UEFA har sammanlagt släppt 800 000 biljetter via sin onlinetjänst. Ytterligare 200 000 biljetter fördelas på andra sätt enligt UEFAs godtycke.

Enligt UEFA finns det inga andra sätt att köpa officiella biljetter till turneringsmatcher än på deras hemsida.

Återförsäljning av EM-biljetter

I mars 2016 öppnade UEFA en så kallad återförsäljningsplattform där de som inte längre behöver sina biljetter får sälja de till köppris. Först till kvarn gäller och det måste vara väldigt få som väljer att sälja sina EM-biljetter på det sättet. Men visst händer det mirakel. Du kan alltid prova lyckan och registrera ett konto på UEFAs hemsida.

Det finns två olika tillvägagångssätt för att få biljetterna så fort de kommer. Kan du en del om programmering, går det att skapa automatiserad skript som hjälper dig att köpa biljetterna först av alla. De flesta fotbollsfansen sitter dock och uppdaterar UEFAs sida manuellt. Varje match har sin egen sida. Dyker det upp nya biljetter, gäller det att vara inne just på matchens sida först och köpa dem. Väljer du att kämpa med hela Europa och trycka på F5-knappen tusentals gånger, se till att du gör det på rätt undersida.

Svenska Fotbollsförbundet ska ha fått 2 000 extra EM-biljetter

Anmälan till EM-biljetter skedde exklusivt på UEFAs hemsida, men varje land har fått ett visst antal fotbollsbiljetter till varje match. Svenska Fotbollsförbundet har på sin hemsida påstått att det inte finns några ytterligare officiella kanaler att få biljetterna ifrån än UEFA.

Vårt fotbollsförbund anser nog inte sig själv vara en officiell kanal i så fall. Sanningen är att varje fotbollsförbund för 24 länder som är med i slutspelet har fått 2 000 biljetter – per sitt landslagsspel. Personer som är mantalsskrivna i Sverige har sammanlagt fått 21 000 biljetter via UEFAs hemsida – 13 000 till matchen mot Irland på den stora arenan Stade de France och bara 4 000 till de riktigt intressanta matcherna mot Italien och Belgien. Anledningen till det är att dessa två matcher avgörs på de små arenorna i Toulouse och Nice.

Svenska Fotbollsförbundet har alltså fått en tredjedel av alla svenska biljetter till de två bästa matcherna.

Har du en kompis i förbundet, kan det vara smart att kolla hur läget med EM-biljettfördelningen ser ut. Tyvärr ser det ut som att det är partners och personer inom förbundet – och inte de vanliga dödliga svenskarna – som har bäst chanser att få åka till Frankrike för att se fotbollsmatcherna i sommar.

Företagsbiljetter till EM-2016

UEFA erbjuder speciella företagspaket som antingen gäller en viss arena eller ett visst landslag. Vill du köpa biljetter till alla Sveriges matcher, kan du göra det genom att välja optionen Single Match. Det kommer att kosta ungefär 5400 euro plus moms per person. Priset blir billigare om du väljer köpa paket som innehåller en Sverigematch och några andra matcher. I så fall kan du räkna med ett snittpris så lågt som 900 euro per biljett.

Det bästa – och det dyraste –officiella paketet som går att köpa gäller en privat box på Stade de France och heter Corail Platinum. Betala 304 800 euro plus moms för att tillsammans med 11 gäster se sju EM-matcher inklusive finalen från Skybox uppe i arenans hörn.

Låter det för dyrt? Fortsätt läsningen om du vill ta reda på andra möjligheter att köpa EM-biljetterna.

Andra sätt att köpa EM-biljetterna på

Det går även att prova köpa biljetter på andra ställen. Det finns bland annat sajter som Ebay och Blocket samt en del franska sajter där fotbollsfans från värdlandet gör sitt bästa för att försöka sälja sina biljetter till skyhöga priser. Räkna med att priset på vissa biljetter faller med tid. Biljetterna till Sveriges matcher är svåra att hitta. Priset på portaler som Viagogo för de sämsta Kategori 4 biljetter till våra matcher mot Italien, Belgien och Irland ligger ca 2000 kronor per styck.

Tänk på att det inte finns någon garanti för att biljetter du köper är äkta om du väljer att använda andra köpkanaler än UEFAs officiella hemsida.

Om du anser att det är för dyrt med några tusen kronor per biljett, finns det ytterligare ett alternativ. Du kan resa till Frankrike och besöka Paris, Nice och Toulouse. Följ det svenska landslaget på deras resa och försök hitta billiga EM-biljetter på plats.

Fotbollsfans som vet att det går att hitta fantastiska biljetter vid entrén till arenan precis före avspark brukar alltid infinna sig fysiskt på plats. Det finns å ena sidan givetvis en stor risk att du kommer att missa matchen och få se den på en storbildskärm utanför arenan i stället. Å andra sidan är det mycket roligare att följa Sveriges matcher på plats i Frankrike med en massa svenska fans än att göra det hemifrån. På det sättet får du en riktig EM-upplevelse till ett ganska lågt pris.