Annons

Välkommen till Fotbollsbiljetterna.se - din guide till matchbiljetter

Biljetter till La liga - Spanska ligan

Spanien som är landet med de världsberömda spelarna Fernando Torres, Luis Garcia och Javier Balboa har sin professionella fotbollsliga La Liga, uppdelad i två divisioner. Primera division och Segunda division. Precis som Italiens Serie-A, grundades även Spaniens fotbollsliga år 1929. Ett par av de lag som spelar i La Ligas Primera division är: Real Madrid, Valencia och FC Barcelona. Några av de lagen som spelar i Segunda division är: UD Salamanca, Rayo Vallecano och Levante.

I den gigantiska arenan Camp Nou som Europas största fotbollsstadio spelar bland andra FC Barcelona sina hemmamatcher i La Liga. Där får det plats upp till 98 000 åskådare. En annan stor arena där fotboll spelas i hög omfattning är Santiago Bernabeu som är lokaliserad i Spaniens huvudstad Madrid. Biljetter går att köpa direkt i anslutning till arenorna. Men till Camp Nou säljs det även ”billeter” som biljetter heter på Spanska, vid turistinformationen som ligger längs ”Ramblan” vilken är den välkända gågatan i Barcelona.

Om du vill vara säker på att ha biljetterna spikade innan du åker iväg, är förköp eller åtminstone förbokning genom någon av de sajter som säljer biljetter till matcherna i La Liga, att rekommendera.

www.penyasuecia.se Den här sidan drivs av Penyasuecia som är Barcelonas svenska supporterklubb. De både säljer biljetter till fristående matcher och souvenirer men andordnar också fotbollsresor för sina medlemmar. På sajten hittar du även ett forum det pratas fotboll både högt och lågt.

www.resfeber.se/se/event Det här är en svensk sida där du snabbt får en bra översikt över de kommande matcherna. För att vara säker på att inte missa någon biljettsläppning är det ett smart drag att registrera sig som medlem på sidan. Då skickas ett mail när det är dags att boka.

www.ticket2.com Om du letar biljetter till någon av FC Barcelona, Real Madrid eller Valencia´s matcher så är den här sidan ett hett tips. Här finns också möjlighet till att sälja sina biljetter om man kanske har ändrat sig och vill se en annan match istället.

www.madrid-football-tickets.com Denna sajt erbjuder både standard och V.I.P biljetter till matcherna som spelas i La Liga. På första sidan står det vilka matcher och biljetter som är aktuella och när du väl har bokat, skickar de hem biljetterna helt gratis.

Spanien har ett stort utbud av matcher, biljetter, rymliga arenor och flertalet ställen som säljer biljetter. Med tanke på den höga konkurrensen av försäljare hålls priserna ungefär på samma nivå som när de släpptes. Ofta finns det biljetter att få tag på ganska nära inpå då matchen ska spelas, undantaget är dock de populära matcherna i Madrid. Det bästa är såklart att boka biljetten i förväg men om du hellre vill köpa den på plats så säljs de i mån av tillgång utanför arenorna.