Annons

Välkommen till Fotbollsbiljetterna.se - din guide till matchbiljetter

Biljetter till stora mästerskap

Förutom att åka och se på matcher där världens olika klubblag spelar så kan det även vara kul att se när landslagen möts på plan. Under säsongerna så spelar de flesta lagen flera landskamper, men förutom detta spelas med jämna rum stora mästerskap där endast de allra bästa lagen och spelarna platsar. Att se en sådan match på riktigt är en dröm för många och här guidar vi dig till hur du får tag på biljetter till dessa.

Biljetter till fotbolls-VM
Världsmästerskapet i fotboll är ett evenemang som väcker intresse hos människor i hela världen. Detta innebär även att trycket på biljetter är större än till något annat fotbollsevenemang. För att kunna tillgodose biljetter till så många som möjligt har FIFA ett system där man får anmäla intresse för biljetter till specifika matcher. Vilka som sedan får köpa dessa biljetter lottas fram och alla ansökanden har då samma chans att få biljetter. Förutom detta har man dock en andra försäljningsomgång där det är fört till kvarn som gäller. Dessa båda system förekommer två gånger vardera inför ett VM, en gång i samband med de sista kvalomgångarna och sedan igen efter att VM-grupperna är lottade. Att vänta till den andra omgången gör att du direkt kan se vilka lag som kommer att mötas, men samtidigt kan biljetterna då ha tagit slut.

Biljetter till fotbolls-EM
Att åka och se på det europeiska mästerskapet är ofta lite enklare än VM, då det hålls mycket inom ett kortare avstånd. Dessutom är det en större chans att det svenska landslaget är med och spelar än vad det är i VM. Biljettförsäljningen inför fotbolls-EM sköts av UEFA, som är det europeiska fotbollsförbundet. Då trycket på biljetter är väldigt stort så får man till en början göra en intresseanmälan, där man fyller i vilka lag man är intresserad av att se matcher med. När alla anmälningar har kommit in så lottas de personer som först får möjligheten att köpa biljetter fram. Är dessa inte intresserade längre så går turen vidare till nästa person och så går det vidare tills alla biljetter är slut. Vem som får möjligheten att köpa biljetter slumpas fram och är ingenting som man själv kan styra över. Alla biljetter är personliga och man kan därför inte köpa biljetter och sälja dessa vidare.

Kvalmatcher på hemma- och bortaplan
Inför stora mästerskap som fotbolls-EM och VM så kvalar alla landslag för att försöka få en plats i mästerskapet. Dessa kvalmatcher brukar då spelas i form av möten på hemma- och bortaplan, vilket gör att även det svenska landslaget får besök av stora fotbollslag. Dessa matcher brukar då oftast spelas på Friends Arena i Solna som är fotbollens nationalarena och biljetterna till dessa matcher säljs då av Ticnet. Är det riktigt stora och duktiga lag som kommer så brukar biljetterna kunna gå åt ganska så fort och det gäller därför att hänga på låset när de släpps. Detta brukar ske ett par månader innan matchen spelas.